1. /
  2. Ресурси за граѓани

Ресурси за граѓани

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА И КАКВИ ВИДОВИ НА КОЛАЧИЊА ПОСТОЈАТ?

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА И КАКВИ ВИДОВИ НА КОЛАЧИЊА ПОСТОЈАТ?

Визуелизации Публикации Рерсурси за контролори и офицери Ресурси за граѓани
Колачиња (cookies) се мали датотеки коишто интернет-пребарувачот ги чува на компјутерот, мобилниот уред или на друг уред што корисникот го...
Повеќе
Видео: Како да се заштитиме од злоупотреби на нашите лични податоци на Интернет?

Видео: Како да се заштитиме од злоупотреби на нашите лични податоци на Интернет?

Видеа Ресурси за граѓани
За да бидеме побезбедни на интернет најчесто не е потребно да имаме некои напредни познавања на технологијата, ниту да правиме...
Повеќе
Правата на граѓаните како субјекти на личните податоци
Практични совети за заштита од измами на интернет

Практични совети за заштита од измами на интернет

Публикации Публикации Ресурси за граѓани
Во овој информатор споделуваме практични совети за тоа како може да се заштитите од измами на интернет. САЈБЕР-БЕЗБЕДНОСТ-Практични-совети-за-граѓаните-како-да-се-заштитат-од-измами-на-интернет
Повеќе
Како да ги заштитите вашите лични податоци од кражба и злоупотреба?

Како да ги заштитите вашите лични податоци од кражба и злоупотреба?

Публикации Ресурси за граѓани
КАКО-ДА-ГИ-ЗАШТИТИТЕ-ВАШИТЕ-ЛИЧНИ-ПОДАТОЦИ-ОД-КРАЖБА-И-ЗЛОУПОТРЕБА
Повеќе
Видео: Посебни категории лични податоци

Видео: Посебни категории лични податоци

Видеа Видеа Рерсурси за контролори и офицери Ресурси за граѓани
Дали знаевте дека некои лични податоци се сметаат за посебни лични податоци и, како такви, нивната обработка е предмет на...
Повеќе
Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 3)

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 3)

Видеа Ресурси за граѓани
Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на...
Повеќе
Како да се заштитите од „фишинг“?
Како да препознаете фишинг порака?
Што е фишинг?
Што е општа регулатива за заштита на податоци (GDPR)?
Како личните податоци се прибираат на интернет?
Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 2)

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 2)

Видеа Ресурси за граѓани
Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на...
Повеќе
Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 1)

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 1)

Видеа Ресурси за граѓани
Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на...
Повеќе
Видео: Офицер за заштита на лични податоци

Видео: Офицер за заштита на лични податоци

Видеа Ресурси за граѓани
Офицер за заштита на лични податоци е термин со кој се среќаваме се почесто. Ова видео објаснува која е улогата...
Повеќе
Видео: Правила за обработка на лични податоци

Видео: Правила за обработка на лични податоци

Видеа Ресурси за граѓани
Тоа што еден податок е личен, не значи дека никој не смее да го користи, обработува, споделува, чува и слично....
Повеќе
Видео: Правила за обработка на лични податоци

Видео: Правила за обработка на лични податоци

Видеа Ресурси за граѓани
Тоа што еден податок е личен, не значи дека никој не смее да го користи, обработува, споделува, чува и слично....
Повеќе
Видео: Како да креираме силни лозинки?

Видео: Како да креираме силни лозинки?

Видеа Ресурси за граѓани
Силните лозинки се еден од најважните, но и наједноставните чекори што можеме да ги преземеме за да ја заштитиме нашата...
Повеќе
Видео: Како да креираме силни лозинки?

Видео: Како да креираме силни лозинки?

Видеа Ресурси за граѓани
Силните лозинки се еден од најважните, но и наједноставните чекори што можеме да ги преземеме за да ја заштитиме нашата...
Повеќе
Заштита на лични податоци

Заштита на лични податоци

Видеа
https://www.youtube.com/watch?v=GOVyanTp0Tw
Повеќе
Ресурси за граѓани Публикации 1
Дали постои некаков закон кој не штити од сајтовите кои прибираат наши податоци?
Дали сте се прашале зошто, по едноставно преберување на поимот „стол“, сега гледате реклами за „стол“ на секаде?
Комерцијална вредност на нашите лични податоци
Што е личен податок?

Што е личен податок?

Визуелизации Ресурси за граѓани
Лични податоци се податоци што се однесуваат на идентитетот, карактерот, однесувањето, верските, финансиската состојба, здравствената состојба, интересите на физичките лица.
Повеќе