1. /
  2. Resurse për qytetarë

Resurse për qytetarë

Video: Si të mbrohemi nga keqpërdorimi i të dhënave tona personale në internet?

Video: Si të mbrohemi nga keqpërdorimi i të dhënave tona personale në internet?

Resurse për qytetarë Videove
Për të qenë më të sigurt në internet, zakonisht nuk është e nevojshme të kemi njohuri të avancuara të teknologjisë,...
TË GJITHA
Të drejtat e qytetarëve si subjekt i të dhënave personale
Siguriа kibernetike: Këshilla praktike për qytetarët se si të mbrohen nga mashtrimet në internet
Si të mbroni të dhënat tuaja personale nga vjedhja dhe keqpërdorimi?

Si të mbroni të dhënat tuaja personale nga vjedhja dhe keqpërdorimi?

Publikimet Resurse për qytetarë
SI-TE-MBRONI-TE-DHENAT-TUAJA-PERSONALE-NGA-VJEDHJA-DHE-KEQPERDORIMI
TË GJITHA
Video: Kategoritë e veçanta të të dhënave personale

Video: Kategoritë e veçanta të të dhënave personale

Resurse për qytetarë Resurse për zyrtarë Videove Videove
A e dini se disa të dhëna personale konsiderohen të dhëna të veçanta personale dhe, si të tilla, përpunimi i...
TË GJITHA
Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 3)

Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 3)

Resurse për qytetarë Videove
Tendencat globale të digjitalizimit nuk i anashkalojnë as shërbimet publike dhe po bëhen gjithnjë e më shumë përpjekje për të...
TË GJITHA
SI TË MBROHEMI NGA “FISHINGU”

SI TË MBROHEMI NGA “FISHINGU”

Resurse për qytetarë Vizualizimet
“Nëse diçka është shumë e mirë për të qenë e vërtetë, atëherë ndoshta nuk është.” Nëse ndjekim këtë rregull, do...
TË GJITHA
SI TË NJIHNI POROSINË PHISHING?

SI TË NJIHNI POROSINË PHISHING?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
Ky vizualizim mund që të na ndihmojë që të vërejmë disa detaje të cilat mund të tregojnë se bëhet fjalë...
TË GJITHA
Çfarë është “Phishing-u”?

Çfarë është “Phishing-u”?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
Çfarë është phishing dhe si mund ta njohim atë? Përgjigjet për këto pyetje mund ti gjeni te vizualizimi i mëposhtëm.
TË GJITHA
Çfarë është GDPR?

Çfarë është GDPR?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
GDPR është një term që e ndeshim gjithnjë e më shpesh, por a e dimë se çfarë do të thotë...
TË GJITHA
Vizualizim: Kush dhe si i mbledh të dhënat tona personale në internet?

Vizualizim: Kush dhe si i mbledh të dhënat tona personale në internet?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
Përdorimi i internetit, për shumë njerëz, është një rutinë që ata e praktikojnë çdo ditë dhe shumë herë gjatë ditës....
TË GJITHA
Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 2)

Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 2)

Resurse për qytetarë Videove
Tendencat globale të digjitalizimit nuk i anashkalojnë as shërbimet publike dhe po bëhen gjithnjë e më shumë përpjekje për të...
TË GJITHA
Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 1)

Video: Rregullat që duhen ndjekur nga institucionet për të siguruar përpunimin ligjor të të dhënave personale gjatë zhvillimit të shërbimeve elektronike (pjesa 1)

Resurse për qytetarë Videove
Tendencat globale të digjitalizimit nuk i anashkalojnë as shërbimet publike dhe po bëhen gjithnjë e më shumë përpjekje për të...
TË GJITHA
Video: Rregullat për kryerjen e mbikëqyrjes me video

Video: Rregullat për kryerjen e mbikëqyrjes me video

Videove Videove
Si e dimë nëse kamerat që shohim në ambiente publike, në institucione, zyra, në ndërtesa, qendra tregtare etj. na ndjekin...
TË GJITHA
Video: Zyrtari për Mbrojtjen e të Dhënave Personale

Video: Zyrtari për Mbrojtjen e të Dhënave Personale

Resurse për qytetarë Videove
Zyrtari për mbrojtjen e të dhënave personale është një term që e ndeshim gjithnjë e më shpesh. Kjo video shpjegon...
TË GJITHA
Video: Rregullat për përpunimin e të dhënave personale

Video: Rregullat për përpunimin e të dhënave personale

Resurse për qytetarë Videove
Fakti që një e dhënë është personale nuk do të thotë që askush nuk mund ta përdorë, përpunojë, shpërndajë, ruajë...
TË GJITHA
Video: Rregullat për përpunimin e të dhënave personale

Video: Rregullat për përpunimin e të dhënave personale

Resurse për qytetarë Videove
Fakti që një e dhënë është personale nuk do të thotë që askush nuk mund ta përdorë, përpunojë, shpërndajë, ruajë...
TË GJITHA
Video: Si të krijojmë fjalëkalime të forta?

Video: Si të krijojmë fjalëkalime të forta?

Resurse për qytetarë Videove
Fjalëkalimet e forta janë një nga hapat më të rëndësishëm, por edhe më të thjeshtë që mund t’i ndërmarrim për...
TË GJITHA
Video: Si të krijojmë fjalëkalime të forta?

Video: Si të krijojmë fjalëkalime të forta?

Resurse për qytetarë Videove
Fjalëkalimet e forta janë një nga hapat më të rëndësishëm, por edhe më të thjeshtë që mund t’i ndërmarrim për...
TË GJITHA
A EKZISTON NDONJË LIGJ I CILI NA MBRON NGA KËTO FAQE?

A EKZISTON NDONJË LIGJ I CILI NA MBRON NGA KËTO FAQE?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
E drejta për mbrojtjen e të dhënave personale, përveç asaj që është e rregulluar me Kushtetutë, është e garantuar edhe...
TË GJITHA
A E KENI PYETUR VETEN NDONJËHERË PSE, PAS KËRKIMIT TË THJESHTË TË “KARRIGES”, TANI SHIHNI REKLAMA PËR “KARRIGE” GJITHANDEJ?

A E KENI PYETUR VETEN NDONJËHERË PSE, PAS KËRKIMIT TË THJESHTË TË “KARRIGES”, TANI SHIHNI REKLAMA PËR “KARRIGE” GJITHANDEJ?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
“Kukit” (cookies) janë terma që i hasim pothuajse çdo ditë, por a e dimë se çfarë kuptimi kanë saktësisht? Ky...
TË GJITHA
Vlera komerciale e të dhënave personale

Vlera komerciale e të dhënave personale

Resurse për qytetarë Vizualizimet
Të dhënat tona personale mund që të përdoren nga palë të ndryshme dhe për qëllime të ndryshme që zakonisht qëllimin...
TË GJITHA
Çfarë janë të dhënat personale?

Çfarë janë të dhënat personale?

Resurse për qytetarë Vizualizimet
Çdo informacion që lidhet qartë me një person specifik ose që ne mund ta përdorim për të identifikuar një person...
TË GJITHA